top of page

Shibari Retreat met Natsumi Scarlett 

60255775_10156259669774080_6477318867193430016_n.jpg
218403753_10158280803799080_6972462152766932110_n.jpg
FB_IMG_1605214050052.jpg

UNIEKE KANS! 

Tijdens deze Shibari Retreat op 18 & 19 maart 2023, maak je kennis met de basis van Japanse bondage d.m.v. touwen, ook wel bekend als Shibari. Ook zeer zeker geschikt voor mensen met al meer ervaring met Shibari.

Deze retraite vindt plaats op een van de mooiste en beste locaties van Nederland, onder de rook van Groningen. 

 

Ik schrijf mij nu direct in, want ik kan niet wachten! <<< Klik hier. 

 

- Op zaterdag van 12.00 tot 17.00 krijgen jullie les van de 'maestra' herself.

- In de avond, van ongeveer 18.30 tot 21.00 is er tijd en ruimte voor vijf individuele sessies (wie zich het eerste opgeeft heeft de beste kansen).

- De groep is hier ook bij aanwezig (het is voor een ieder een heel bijzondere beleving waar je bovendien veel van leert).

- Tussendoor is er Japanse catering: heerlijke hapjes, versnaperingen, soep en natuurlijk Japanse thee.

- Op de zondag zijn er weer workshops van 12.00 tot ongeveer 15.00/15.30 met een Japans aangeklede high tea (ceremony) en van 16.00 tot 17.00 is er ook nog een wervelende show van Natsumi Scarlett herself, inclusief uitloop, afronding en nakletsen. 

- Op deze locatie is er veel privacy, het is prachtig en chique ingericht, er hangen balken voor het bijzondere 'aerial' gedeelte van de show en er is een houtkachel en genoeg ruimte voor iedereen. 

- Fanatieke wandelaars kunnen heerlijk direct het land in, vanaf de locatie in de pauzes. 

- Er worden foto's gemaakt, maar ze worden nooit zonder toestemming gedeeld en zijn alleen bedoeld voor je eigen 'nagenieten'. 

- Als je van verder weg komt en je zoekt een goede B&B en hebt tips nodig, stuur dan even een bericht.

Ja, ik schrijf mij in! <<< Klik hier

Met deze workshops en retraite willen we een veilige ruimte creëren voor gelijkgestemden om samen te komen en ons te verdiepen in deze eeuwenoude techniek.
 

Shibari kan je helpen om uit je hoofd en in je lichaam te komen. Iets wat velen van ons lastig vinden in deze hectische tijden waarin we dagelijks overstelpt worden met informatie en prikkelingen van buitenaf.

Programma eerste dag:

Voorafgaande aan het praktische gedeelte, krijg je eerst een inleiding over de oorsprong van shibari. Ook komen de verschillen tussen shibari en kinbaku aan bod.
Daarna zal de nadruk komen te liggen op anatomie, veiligheid en communicatie zodat we zowel fysiek als emotioneel veilig kunnen knopen.
Als basis leer je een aantal knopen en patronen waarmee je op een verantwoorde manier kan experimenteren.
In eerste instantie zullen we op ons eigen lichaam oefenen zodat we ons beter bewust worden van hoe het voor een ander kan aanvoelen.

In de avond zijn er sessies in groepssfeer.

Tijdens deze sessies krijg je de mogelijkheid om te ervaren hoe het is om geknoopt te worden door mij persoonlijk. We beginnen de sessie met een kort gesprekje over wat je verwachtingen zijn, waarom je dit wilt, wat je eruit hoopt te halen maar ook waar je grens ligt. Dit is een belangrijk onderdeel zodat het voor ons beiden duidelijk is hoe we de sessie instappen.

Het is voor mij van groot belang dat iedereen veilig is en zich goed voelt. Dus voor ons beiden geldt dat bij twijfel de sessie afgebroken mag worden indien dat de voorkeur heeft.

De sessies kunnen bijgewoond worden voor degenen die geïnteresseerd zijn om dit proces te volgen. Het is doorgaans heel interessant om te zien hoe er d.m.v. touwen gecommuniceerd wordt en wat dit doet bij zowel de ontvanger als de gever. Het is een intiem en persoonlijk proces waarbij energie wordt uitgewisseld en respect ten allen tijde centraal staat.

Programma tweede dag:

Dag twee zal bestaan uit de opgedane kennis met elkaar door te nemen en te beoefenen. 
We sluiten de dag af met een speciale shibari performance door Natsumi.

Voor wie:

Shibari als kunstvorm is uiteraard heel spannend en intiem maar kan ook heel ontspannend werken. Aangezien inclusiviteit voor ons een belangrijk punt is, is iedereen welkom. Ongeacht leeftijd, lichaamstype, gender en seksuele geaardheid. 
Wat we wel vragen is dat we op een respectvolle manier met elkaar omgaan en grenzen respecteren. 
De workshop is een goede start voor wie shibari iets nieuws is, maar is ook geschikt voor diegene die graag zijn (basis)kennis weer eens wil opfrissen en zijn/haar ervaring en kennis wil verdiepen.

Wie is Natsumi Scarlett:

Inmiddels is Natsumi zo'n acht jaar werkzaam als shibari artieste in binnen- en buitenland.

Daarnaast is zij fulltime internationaal Burlesque artieste. Zij is producer van Art Noufaux, The Show in Amsterdam.

Ook ontwerpt zij prachtige kostuums en extravagante attributen voor verschillende bekende artiesten. 

Naast de performances, biedt zij ook sessies aan. Vaak worden deze sessies bezocht door cliënten die graag op een veilige en respectvolle manier willen kennismaken met shibari.
Daarnaast zijn mensen die zelf graag willen leren knopen ook van harte welkom.

Begin Maart ontvang je een mail met de praktische informatie, ook ontvang je dan meer informatie over de locatie, na opgave in de online winkel, <<< Klik hier. 

Bij deze retraite zullen een fotografe, Natsumi zelf, de gastvrouw van de catering en Pippa aanwezig zijn als inhoudelijke gastvrouw en organisator van dit event. Jullie worden dus helemaal in de watten gelegd (en in de touwen). 

Wij verheugen ons enorm en beloven er een onvergetelijke retreat van te maken! 

Kosten: 265 euro voor het gehele retreat inclusief zaterdag en zondag de workshops, de sessies, de show én de catering. 

bottom of page